top of page

Wie zijn wij?

Wij zijn een jeugdvereniging voor jongens en meisjes van 6 t.e.m. 25 jaar oud die zich samen met hun pastoraal begeleider (Jan Mertens) al meer dan 110 (!) jaar inzetten voor diverse activiteiten. De leidersgroep (16+) organiseert 3 activiteiten per maand voor hun leden (6-16j). De leden zijn onderverdeeld in de volgende bannen:

  • Leeuwkes: eerste t.e.m. derde studiejaar

  • Jong-Knapen: vierde studiejaar t.e.m. zesde studiejaar

  • Knapen: eerste middelbaar t.e.m. tweede middelbaar

  • Jong-Hernieuwers: derde middelbaar t.e.m. vierde middelbaar

De activiteiten worden per ban afzonderlijk georganiseerd door een bepaald deel van de leidersgroep. Voor de Leeuwkes en Jong-Knapen vinden deze plaats op zaterdagnamiddag en voor de Knapen en Jong-Hernieuwers op zaterdagavond. De exacte data vind je op de pagina 'activiteiten' verder op deze website.

Twee keer per jaar gaan we met zijn allen op kamp. In de eerste week van de paasvakantie gaan we op 'Klein Kamp'. We overnachten dan 3 nachten in een bivakgebouw, eten superlekker eten gemaakt door onze KSA-chefs en we spelen 4 dagen lang megatoffe spelletjes, vooral in het bos natuurlijk! Kortom, het is een leuke 'break' in het midden van het schooljaar boordevol KSA-plezier.

In de zomervakantie gaan we op 'Groot Kamp'. Dan slapen we met zijn allen een weekje (of ietsje langer voor de oudsten) in een tent. Dat is natuurlijk heel spannend, maar vooral mega cool! We gaan op trektochten, we spelen super veel spelletjes, we gaan zwemmen, we maken indrukwekkende sjorringen en we zingen veel liedjes. Groot kamp is een hele week buiten eten, slapen, rennen, spelen, vuil worden en plezier hebben met je vrienden. Kom dus zeker mee op groot kamp, dan krijg je de KSA-microbe vast en zeker te pakken.

Op het einde van het werkjaar trekken we met zijn allen naar de bossen van Opoeteren. Daar spelen we 'Groot Legerke' om ons werkjaar af te sluiten. Legerke is een bosspel dat elke generatie die ooit bij onze KSA zat kent. We spelen dit spel ook ieder kamp en het blijft altijd even spannend. Elke keer heeft het spel een verrassende wending en wordt er ook lang over nagepraat.

Ben jij dus iemand met veel pit, speel je graag buiten, lijkt in een tent slapen je super cool, wil je veel nieuwe vrienden maken en zoek je nog een stoere hobby? Kom zeker eens een kijkje nemen op onze KSA. Iedereen is bij ons welkom, dus je kan altijd eens een activiteit proberen.

bottom of page